Choy Lee Fut
Chi Kung
De ce CLF?
De ce Choy Lee Fut?

***

       De ce CHOY LEE FUT?

Sunt multe beneficiile şi avantajele pe care le oferă antrenamentul în Artele Marţiale, cele mai importante dintre acestea fiind sănătatea şi autoapărarea. CHOY LEE FUT–ul îmbină perfect aceste două obiective. Ca metodă de mărire a sănătăţii corporale şi mentale şi de producere a unei stări de bine CHOY LEE FUT–ul este ideal.

Formele sale largi, executate la viteză maximă, oferă un exerciţiu excelent pentru sistemul cardiovascular, iar antrenamentul în CHOY LEE FUT dezvoltă forţa fizică şi reglează o creştere armonioasă a tuturor sectoarelor şi grupelor de muşchi, vizând mărirea rezistenţei musculaturii la toate tipurile de activităţi ce necesită efort fizic.

Paralel cu forma fizică, KUNG FU-ul dezvoltă de asemenea şi aspectul mental (nu mai puţin important), caracteristici precum voluntarismul, constanţa, disciplina, modestia, capacitatea de memorare, stăpânirea de sine şi spiritul de sacrificiu. Prin practicarea sa se eliberează energii negative precum excesul de calorii, teama, agresivitatea, defectele fizice şi psihice.

Ca sistem de apărare CHOY LEE FUT-ul este de nedepăşit, atacurile sale cu lovituri de pumn şi de picior nu au rival. Ca dovadă stă faptul că CHOY LEE FUT-ul câştigă an după an turneele la K.O. În Asia popularitatea sa este atât de mare încât în Hong Kong, oraşul cel mai important al KUNG FU-ului din lume, unde se întâlnesc sute de stiluri, CHOY LEE FUT-ul numără el singur o treime din practicanţii de arte marţiale.

 

***