Home
Despre Club
Istoric
Arte
Galerie
Program
Leg.Utile
Contact
Despre Club

***

       Clubul Sportiv TIGRUL & DRAGONUL a fost înfiinţat în toamna anului 2001.  
CHOY LEE FUT-ul a fost adus în ţară din anul 1991. de către SIFU Edmond Nervuzian, recunoscut ca fiind Reprezentantul CHOY LEE FUT-lui în ROMANIA. El este cel care ne-a învăţat adevărata arta marţială şi adevăratul spirit de luptător.  
Ma numesc Daniela Copaciu si sunt centură neagră în stilul Choy Lee Fut, instructor de
Chi Kung, antrenor şi arbitru naţional in cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact. Acum ma pregăteşc cu Sifu Gaspar Garcia Lopez, care este doctor specialist în medicină tradiţională chinezească, preşedinte fondator al Federaţiei Europene de Choy Lee Fut şi al Asociaţiei Spaniole de Chi-Kung, vice-preşedinte al Societăţii Academice Mondiale de Qigong Medical, preşedinte fondator al Asociaţiei spaniole de Kuoshu, instructor Naţional al Federaţiei Spaniole de Kung Fu şi Karate. Sifu Gaspar Garcia Lopez împreună cu Sifu Edmond Nervuzian sunt membrii onorofici ai Clubului Sportiv Tigrul & Dragonul. 
Practic Choy Lee Fut din primăvara anului 1992. Din 1993 până în prezent, am participat la toate stagiile de pregătire organizate în ţară şi conduse de Sifu Gaspar Garcia, în 1994 şi 2002 a fost in Spania unde a făcut numeroase antrenamente sub îndrumarea profesorului meu dr. Gaspar Garcia. În 2000 şi în martie 2005 am participat la alte 2 stagii de pregătire, de data aceasta organizate în Grecia. Ca sportiv, am avut câteva medalii obţinute la Campionatele Naţionale de Full Contact, dar cele mai multe rezultate au fost ca antrenor. 
Pana in prezent, Clubul a avut mulţi campioni din rândul copiilor şi juniorilor, sportivi care au câştigat întotdeauna campionatele la care au participat. Au fost sportivi ca: Ochişor Andrei, Cărăuşu Daniel, Canja Andrei, Glomnicu Andra, Ungureanu Alexandra şi alţii care au numeroase medalii câştigate la campionate naţionale. Mai mult, Ochişor Andrei a fost in anul 2004, campionul Angliei la simplu şi la echipă. 
În fiecare an clubul organizează cantonamente de pregatire la munte sau la mare, antrenamente in aer liber şi chiar o petrecere aniversară a clubului.

***